Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2013 15:15 - Искаш ли да ти разкажа?
Автор: justafairytale Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2972 Коментари: 4 Гласове:
3



Искаш ли да ти разкажа..? Искаш ли да ти разкажа за просторното, синьо небе, в което плават малки облачета, водени от вятъра? Или пък искаш да знаеш за меката зелена трева, обляна с капки сутрешна роса? Искаш да ти разкажа за това как сутрин, когато слънцето изгрее, то огравя всяка една тревичка, всяко едно листенце от всяко едно дърво? Искаш ли да разбереш как Слънцето носи радост, живот, как гони тъгата и страха от сърцето на малките беззащитни горски животинки? Искаш ли..?

            Искаш ли да ти разкажа за нощното небе, сякаш направено от кадифе? Или за искрящите звезди, пръснати по него? А може би пък искаш да знаеш за голямата сребърна луна.. Искаш ли да ти разкажа как тя огрява водата на обширното, безкрайно море, как хвърля отблясъци върху вълните, как кара пяната да блести? Искаш ли..?

            Искаш ли да ти разкажа за добрите хора на този свят? За онези хора, които нямат нищо и все пак се раздават. А може би пък искаш да знаеш за хората, чиито сърца са огромни, бездънни, сърца, които могат да приберат всеки един човек на тази земя, колкото и грешки да е направил той. Искаш ли да знаеш за онези хора, които прощават всичко, защото винаги търсят доброто в хората?

            А дали пък не искаш да разбереш за наранените хора? Искаш ли да ти разкажа за разкъсаните, наранени души? Искаш ли да разбереш как някой се е раздавал за другия, и изведнъж е останал празен, ограбен, сам. Искаш ли? Искаш ли да знаеш за хората, които не виждат смисъл? За хората, на които всичко им е сиво? Хората, които са забравили това какво е усмивка.. Искаш ли да знаеш за тях?

            Или пък искаш да разбереш за онези лоши, зли хора, които са навсякъде.. Искаш ли да ти разкажа за тях? Искаш ли да ти разкажа за хората, на които им доставя удоволствие да мачкат, раняват, унижават, стъпкват.. Искаш ли?

            Искаш ли да знаеш за пясъчния замък, построен с много труд от малко, невръстно момченце, и за голямото момче, което го разруши с лекота? Искаш ли да знаеш за невинните сълзи на момченцето? Знаеш ли защо то плачеше? Защото то обичаше този замък. Малкото момченце бе вложило труд, сърце и душа в този замък. И изведнъж някой го разруши.. Момченцето искаше този замък да е вечен, защото в неговото съзнание той не бе пясъчна постройка, а крепост, изградена от най-здравия камък. Знаеш ли защо сълзите му бяха невинни? Защото момченцето не плачеше от егоизъм. Не плачеше за загубеното време, не.. Момченцето плачеше, защото замъка вече го нямаше. Плачеше защото се бе превърнал в купчина пясък. „Ще го направим отново, ще е същия.”, казваше майка му. Но момченцето знаеше, че няма да е същия. Защото онзи замък беше уникален, в него бе вложено сърцето и душата на момченцето.

            Кажи ми какво искаш да знаеш и обещавам, че ще ти разкажа.. Не казвам, че знам всичко, но ако и аз не го знам, можем да го открием заедно..



Тагове:   Да,   приказка,   Ти,   искаш,   Ли,   разкажа,


Гласувай:
3



Следващ постинг

1. hinki - :)
03.01.2013 23:20
Винаги съм искал да знам всичко това ..... и още много.
Ще следя с интерес историите ти, докато са ми интересни.
Бъди силна и доволна от живота.
цитирай
2. justafairytale - Винаги съм искал да знам всичко т...
04.01.2013 14:13
hinki написа:
Винаги съм искал да знам всичко това ..... и още много.
Ще следя с интерес историите ти, докато са ми интересни.
Бъди силна и доволна от живота.


Благодаря. ^^ Надявам се, че и по-нататъшните ми писания ще ти допаднат. Колкото до съвета ти.. Животът е твърде красив, за да бъдем разочаровани от него.
цитирай
3. hinki - :)
05.01.2013 01:15
Щом мислиш така, значи си силна. Продължавай.
цитирай
4. aip55 - Да
01.02.2013 20:25
Да искам да знам за всичко което ти идва на ум! Не се скъпи! Не бъди оскъдна в мислите си! С интерес те следя. Страхотна мисъл и логика. Нестандартното ме влудява. Продължавай! Имаш невероятен талант! +++
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: justafairytale
Категория: Лични дневници
Прочетен: 61728
Постинги: 33
Коментари: 72
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031